Jijbent.nl
Forum van jijbent.nl
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen 
 ProfielProfiel   VoorkeurenVoorkeuren   Log in om je privť berichten te bekijkenLog in om je privť berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Plaats Reactie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
maiko
BerichtGeplaatst: 01-04-2015, 13:02    Onderwerp: Gesloten: Aanmelden Schaken Grand Prix toernooi - Juni 2015 Reageer met quote

Aanmelden: Schaken Grand Prix toernooi - Juni 2015
AANMELDING IS GESLOTEN

Doelen
De 3 belangrijkste doelen van de Grand Prix toernooien en de Grand Prix ranking zijn:
- Meer toernooipartijen spelen tegen schakers van ongeveer gelijke sterkte
- Schakers van alle niveaus een eerlijke kans geven om een beker te winnen
- Meer diversiteit in het schaaktoernooien aanbod op Jijbent.nl

Opzet van een Grand Prix toernooi
- Een Grand Prix toernooi bestaat uit ťťn groepsronde (dit is dus meteen de finale ronde)
- Alle deelnemers worden op rating ingedeeld in een groep van 7:
-- De 7 sterkste spelers spelen in groep 1
-- De volgende 7 sterkste spelers spelen in groep 2
-- Dit gaat zo verder totdat alle deelnemers zijn ingedeeld
-- Als het totaal aantal deelnemers niet deelbaar is door 7, dan bestaat een aantal groepen uit 6 spelers. Dit zijn altijd de groepen met de laagste ratings.
- Alle groepsleden spelen 1 keer tegen elkaar. Dit betekent dat je 5 of 6 partijen in totaal speelt. Al deze partijen moeten binnen een week worden gestart. Hou er dus rekening mee dat je bij de start van het toernooi ruimte hebt om 6 'normale' spellen te starten, vooral als je geen VIP bent. Er is geen maximale tijdsduur voor een partij, maar partijen moeten wťl op tijd beginnen.
- Het speeltempo is 3 dagen per zet.

Aanmelden
Je kan je aanmelden via een antwoord-post op dit forum topic (klik op "Nieuw Antwoord"). Aanmelden kan t/m zondag 31 mei.

Start van het toernooi
De streefdatum om het toernooi te starten is maandag 8 juni. Je krijgt dan via een pb door in welke groep je bent ingedeeld en welke partijen je moet spelen.

Winnaar, runner-up en het toekennen van bekertjes
- Per Grand Prix toernooi (dus niet per groep) wordt 1 gouden en 1 zilveren beker toegekend op Jijbent.nl.
goud De speler met de hoogste TPR van het toernooi (dus alle groepen samen) is de winnaar van het toernooi en krijgt een gouden beker toegekend.
zilver De speler met de op ťťn na hoogste TPR van het toernooi is de runner-up van het toernooi en krijgt een zilveren beker toegekend.
- Let op! Om ervoor te zorgen dat een groepswinnaar altijd de hoogste TPR van de groep behaalt, wordt een aangepaste TPR berekening gehanteerd. * Zie hoofdstuk "Aangepaste TPR berekening".
- In de praktijk betekent dit dat je groepswinnaar moet worden om in aanmerking te komen voor de toernooiwinst. Om voor toernooi runner-up in aanmerking te komen moet je groepswinnaar zijn of nummer 2 in dezelfde groep als de toernooiwinnaar.

Schaken Grand Prix cyclus 2014-2015
- De Grand Prix cyclus bestaat uit 4 toernooien die verspreid over de periode november 2014 tot juni 2015 worden gestart.
- In elk toernooi kunnen punten worden behaald voor de Grand Prix ranking: http://members.ziggo.nl/mjda/gp/2014-2015/ranking.html . Het aantal punten dat je behaalt, is gelijk aan je TPR. * Zie hoofdstuk "Aangepaste TPR berekening".
- Als alle 4 toernooien zijn afgelopen, wordt de eindstand van de Grand Prix ranking opgemaakt. Van elke speler tellen de beste 3 toernooiresultaten mee voor de Grand Prix ranking. Als je aan alle 4 toernooien meedoet, wordt het slechtste toernooiresultaat dus geschrapt.
goud zilver Er worden 5 gouden en 5 zilveren bekers toegekend op Jijbent.nl aan spelers met een top-klassering in de eindstand van de Grand Prix Ranking:
-- De 2 hoogst geŽindigde spelers in de Grand Prix ranking
-- De 2 hoogst geŽindigde spelers met een rating < 2200
-- De 2 hoogst geŽindigde spelers met een rating < 2000
-- De 2 hoogst geŽindigde spelers met een rating < 1800
-- De 2 hoogst geŽindigde spelers met een rating < 1600
-- Voor het bepalen van je rating wordt het gemiddelde genomen van de ratings waarmee je aan de verschillende Grand Prix toernooien bent begonnen. Het is uiteraard niet de bedoeling om je rating kunstmatig laag te houden om zo meer kans te maken op een beker. Hier zal op worden gecontroleerd.
- Een speler krijgt maximaal 1 beker toegekend via de Grand Prix ranking eindstand.

Aangepaste TPR berekening
Voor het berekenen van de TPR (Tournament Performace Rating) wordt in Grand Prix toernooien een aangepaste formule gehanteerd. In de reguliere Jijbent.nl toernooien is de TPR gebaseerd op de gemiddelde rating van je tegenstanders. In Grand Prix toernooien is de TPR gebaseerd op de gemiddelde rating van de groep waarin je speelt (dus de rating van je tegenstanders + je eigen rating).

De aangepaste berekening garandeert dat de groepswinnaar de hoogste TPR van de groep heeft (bij een reguliere TPR berekening is het mogelijk dat de nummer 2 of 3 in de groep een hogere TPR behaalt dan de groepswinnaar). Dit is belangrijk, omdat de TPR bepaalt wie het toernooi wint en wie runner-up wordt. De groepswinnaar heeft hier uiteraard meer recht op dan de nummer 2 of 3 van de groep.

AANMELDING IS GESLOTEN

Succes en veel plezier!
Maiko


Laatst aangepast door Gast op 01-06-2015, 17:00, in totaal 2 keer bewerkt
Naar boven
maiko
BerichtGeplaatst: 01-04-2015, 13:05    Onderwerp: Aanmeldingen tot nu toe Reageer met quote

Aanmeldingen tot nu toe:

ajee
AnpuAnubis
bunnypluis
Chef36
DarkOne
Guggenheimer
hansjanssen
jos_krd
MadMerel
Maiko
marillion
Pasahe
Prikkebeen
raph
toonno
Naar boven
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group