FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen 
 ProfielProfiel   VoorkeurenVoorkeuren   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Plaats Reactie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bramOffline
Superadmin
Superadmin
Avatar

Geregistreerd op: 7-5-2003
Totaal berichten: 9861
Woonplaats: Vianen
Leeftijd: 49
Geslacht: Man
Netherlands
BerichtGeplaatst: Vr Sep 07, 2007 21:02    Onderwerp: Pat bij Shogi, wat gebeurt er dan Reageer met quote

Er is een partij nu, waarbij volgens mij een speler pat staat:

http://www.jijbent.nl/shogi/showusergame.php?gamenumber=5635662

Weet iemand wat er dan moet gebeuren, is het dan remise?
_________________
www.jijbent.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
Doomdark
BerichtGeplaatst: Vr Sep 07, 2007 21:53    Onderwerp: Re: Pat bij Shogi, wat gebeurt er dan Reageer met quote

bram schreef:
Er is een partij nu, waarbij volgens mij een speler pat staat:

http://www.jijbent.nl/shogi/showusergame.php?gamenumber=5635662

Weet iemand wat er dan moet gebeuren, is het dan remise?


Volgens mijn Shogi boek:
Alle stukken keren terug naar hun ongepromoveerde status en de waarden worden opgeteld en vergeleken om te zien wie er wint.

Profesionele partijen worden meteen opnieuw gespeeld, met een wisseling van kleur en behoud van de denktijd, met een minimum van 1 uur. Deze regel is bij jijbent niet toepasselijk.
Naar boven
bramOffline
Superadmin
Superadmin
Avatar

Geregistreerd op: 7-5-2003
Totaal berichten: 9861
Woonplaats: Vianen
Leeftijd: 49
Geslacht: Man
Netherlands
BerichtGeplaatst: Za Sep 08, 2007 8:53    Onderwerp: Reageer met quote

dus diegene met die enkele koning heeft verloren Smile
_________________
www.jijbent.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
Doomdark
BerichtGeplaatst: Za Sep 08, 2007 18:08    Onderwerp: Reageer met quote

bram schreef:
dus diegene met die enkele koning heeft verloren Smile


Verassend genoeg! Wink

Deze situatie komt niet zo snel voor, omdat de tegenstander zoveel stukken meer had dat hij de ander allang mat had kunnen/moeten zetten.
Naar boven
satoritokin
BerichtGeplaatst: Zo Jan 25, 2009 11:52    Onderwerp: Reageer met quote

De speler die "pat" staat heeft verloren. Remise is geen acceptabele uitkomst in shogi (zie ook zetherhaling dat ofwel verliest in geval van eeuwig schaak zetten, ofwel eindigt in het opnieuw spelen om een geldig resultaat te krijgen dan wel het zogenaamde dubbel entering king waarbij de stukken geteld worden om ofwel een speler tot winnaar te verklaren ofwel om te besluiten om opnieuw te spelen). In Westerse toernooien, wordt soms wel remise als resultaat geaccepteerd omdat opnieuw spelen niet qua tijd past in het speelschema.
Naar boven
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group