Jijbent.nl
Forum van jijbent.nl
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen 
 ProfielProfiel   VoorkeurenVoorkeuren   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Plaats Reactie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
tsjekOffline
Supervip
Supervip
Geregistreerd op: 17-12-2006
Totaal berichten: 5
Geslacht: Onbekend
BerichtGeplaatst: Do Mei 22, 2014 13:05    Onderwerp: Vlag tussen de bommen- geen mineur meer.... Reageer met quote

Onlangs speelde ik een spel ( per ongeluk al weg gedaan) en was de vlag van de tegenstander omgeven door bommen. Zelf had ik op een moment geen mineur meer en dacht dat dat ik dan bij voorbaat verloren had omdat de vlag voor mij onbereikbaar was geworden.

Meen het ooit zo meegemaakt te hebben.

Het spel ging door, uiteindelijk remise maar klopt de bovenstaande situatie wel?

Ron
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel 
Eelke
BerichtGeplaatst: Do Mei 22, 2014 15:23    Onderwerp: Reageer met quote

Jawel hoor. Als je geen mineur meer hebt, maar je slaat alle bewegende stukken van de tegenstander dan heb je alsnog gewonnen.
Naar boven
ruben87Offline
Avatar

Geregistreerd op: 8-9-2004
Totaal berichten: 975
Woonplaats: Arnhem
Leeftijd: 34
Geslacht: Man
Gelderland
BerichtGeplaatst: Do Mei 22, 2014 21:59    Onderwerp: Reageer met quote

Mocht je niet meer kunnen winnen op de manier die Eelke beschrijft (bijvoorbeeld als jij en je tegenstander beiden een bekende 2 hebben als hoogste stuk, dan kan die er (normaal gesproken) voor zorgen dat zijn 2 nooit afgeruilt wordt) en kan je inderdaad hoogstens gelijkspelen.

Het kan dus een slimme strategie zijn alle mineurs van je tegenstander proberen te vangen, vooral als je vlag tussen bommen staat (en je een hoog ongrijpbaar stuk hebt).
_________________
Wil je de Strategotoernooi uitnodigingen per mail ontvangen? Stuur mij (ruben87) een bptje met je mailadres en het wordt geregeld!

Dancing Doe ook eens mee aan een stratego toernooi! Dancing
Stratego toernooi informatie:winner www.strategobond.nl bier
Real-time gratis oefenen zonder downloads:Think www.gravon.net Think
Ranking en toernooi uitslagen: zilver www.kleier.net goud
Nu ook de Stratego-Barrage ranking via het Kleier menu! Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
Vinnie
BerichtGeplaatst: Vr Mei 23, 2014 14:04    Onderwerp: Reageer met quote

Ik denk dat je vraag al beantwoord is door de vorige 2 reacties, maar waarom zou je automatisch verliezen als je niet meer kan winnen?

Wat zou er dan moeten gebeuren als je beide laatste mineurs tegen elkaar afruilt terwijl beide vlaggen tussen bommen staan?
Naar boven
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group