Jijbent.nl
Forum van jijbent.nl
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen 
 ProfielProfiel   VoorkeurenVoorkeuren   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Plaats Reactie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
HolbewonerOffline
Vip
Vip
Geregistreerd op: 29-5-2003
Totaal berichten: 1852
Woonplaats: Verweggistan
Leeftijd: 43
Geslacht: Man
Netherlands
BerichtGeplaatst: Vr Jul 23, 2010 12:06    Onderwerp: Eindtelling Reageer met quote

In spel http://www.jijbent.nl/carcassonne/show.php?gamenumber=11243135
heb ik 26 punten gekregen bij de eindtelling, maar ik heb 7 markten in mijn hoven en de muurfiche dat iedere markt in een hof 4 i.p.v. 3 punten oplevert bij de eindtelling. 7 x 4 = 28 punten volgens mij, dus waarom heb ik er maar 26 gekregen?
_________________
Time flies like an arrow
Fruit flies like a banana
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel 
TheTimmyOffline
Vip
Vip
Avatar

Geregistreerd op: 22-1-2004
Totaal berichten: 4001
Woonplaats: Harderwijk
Leeftijd: 39
Geslacht: Man
Seychelles
BerichtGeplaatst: Vr Jul 23, 2010 12:29    Onderwerp: Reageer met quote

omdat het bonusfiche maar voor 1 hof telt, voor 5 markten dus

Spelregels: Iedere markt in één (niet een) hof levert de speler bij de eindtelling geen 3 maar 4 punten op.

Extra uitleg: het telt eigenlijk als een punt extra per markt in één hof, 2 tegels is dus 5 punten
_________________
Life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Verstuur mail Bekijk de homepage MSN Messenger 
cjgriffin
BerichtGeplaatst: Zo Jun 26, 2011 9:08    Onderwerp: Reageer met quote

hoi..zo heb ik ook een spel waarbij de eindtelling niet klopt...spel nummer 13037013..volgens mij hebben ze bij mij 1 markt teveel geteld...dus in voordeel van mij het werd hierdoor een gelijkspel terwijl ik hem echt had verloren...groetjes cjgriffin..
Naar boven
Edje_Kadetje
BerichtGeplaatst: Zo Jun 26, 2011 11:11    Onderwerp: Reageer met quote

cjgriffin schreef:
hoi..zo heb ik ook een spel waarbij de eindtelling niet klopt...spel nummer 13037013..volgens mij hebben ze bij mij 1 markt teveel geteld...dus in voordeel van mij het werd hierdoor een gelijkspel terwijl ik hem echt had verloren...groetjes cjgriffin..


http://www.jijbent.nl/carcassonne/showusergame.php?gamenumber=13037013
Volgens mij is er hier inderdaad een foutje opgetreden. De hof bovenin heeft drie markten maar telt wel voor 12 punten. Dit komt niet door een muurkaart.
Naar boven
bramOffline
Superadmin
Superadmin
Avatar

Geregistreerd op: 7-5-2003
Totaal berichten: 9996
Woonplaats: Vianen
Leeftijd: 53
Geslacht: Man
Netherlands
BerichtGeplaatst: Zo Jun 26, 2011 11:42    Onderwerp: Reageer met quote

ga ik morgen naar kijken. spel niet weggooien!
_________________
www.jijbent.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
bramOffline
Superadmin
Superadmin
Avatar

Geregistreerd op: 7-5-2003
Totaal berichten: 9996
Woonplaats: Vianen
Leeftijd: 53
Geslacht: Man
Netherlands
BerichtGeplaatst: Ma Jun 27, 2011 10:41    Onderwerp: Reageer met quote

is gefixed. helaas een typefoutje ergens.
_________________
www.jijbent.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
aardman
BerichtGeplaatst: Do Mrt 15, 2012 15:58    Onderwerp: eindtelling klopt niet? Reageer met quote

In spel 14375695 had ik twee muurfiches waarbij mijn straten nog mee zouden tellen. Slechts 1 van de twee is meegeteld volgens mij waardoor ik (helaas) de partij heb verloren. Klopt dit?

Overigens complimenten voor de site en het spel!
Naar boven
bramOffline
Superadmin
Superadmin
Avatar

Geregistreerd op: 7-5-2003
Totaal berichten: 9996
Woonplaats: Vianen
Leeftijd: 53
Geslacht: Man
Netherlands
BerichtGeplaatst: Do Mrt 15, 2012 17:33    Onderwerp: Reageer met quote

nee hoor is 2x meegeteld. Je hebt een incomplete weg van 6 * 2 = 12.
Let op: voor een imcomplete weg krijg je maar 1 punt per tegel (en tellen putten niet mee!). Zie de spelregels.
_________________
www.jijbent.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
aardman
BerichtGeplaatst: Do Mrt 15, 2012 18:33    Onderwerp: Reageer met quote

Dank voor je snelle reactie.


Ik had een weg van (linksonder) 6x 2 = 12 punten, klopt.

Echter, Ik had nog een weg van 4 (midden boven) en omdat ik 2 muurfiches had met een weg telt deze dan toch voor 4x2 = 8 punten mee?
Of denk ik nu verkeerd?

Groet,

Aardman
Naar boven
Edje_Kadetje
BerichtGeplaatst: Do Mrt 15, 2012 18:57    Onderwerp: Reageer met quote

aardman schreef:
Dank voor je snelle reactie.


Ik had een weg van (linksonder) 6x 2 = 12 punten, klopt.

Echter, Ik had nog een weg van 4 (midden boven) en omdat ik 2 muurfiches had met een weg telt deze dan toch voor 4x2 = 8 punten mee?
Of denk ik nu verkeerd?

Groet,

Aardman


Beide wegenfiches zijn voor je langste weg (die van 6) meegeteld. Als je het zo zou doen als jij zegt, zou je 6x1+4x1 punten krijgen. Zoals Bram al zegt tellen putten niet mee.
Naar boven
HanziepansOffline
Geregistreerd op: 10-5-2020
Totaal berichten: 10
Geslacht: Onbekend
BerichtGeplaatst: Zo Apr 25, 2021 22:13    Onderwerp: Reageer met quote

bram schreef:
nee hoor is 2x meegeteld. Je hebt een incomplete weg van 6 * 2 = 12.
Let op: voor een imcomplete weg krijg je maar 1 punt per tegel (en tellen putten niet mee!). Zie de spelregels.



Hallo dag bram ik vind de desbetreffende regel niet terug in de spelregels
Waar staat dat expliciet vermeld?

https://www.jijbent.nl/carcassonne/show.php?gamenumber=25453167
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel 
VipbitchOffline
Avatar

Geregistreerd op: 16-10-2007
Totaal berichten: 906
Geslacht: Vrouw
Netherlands
BerichtGeplaatst: Di Apr 27, 2021 0:24    Onderwerp: Reageer met quote

bram schreef:
nee hoor is 2x meegeteld. Je hebt een incomplete weg van 6 * 2 = 12.
Let op: voor een imcomplete weg krijg je maar 1 punt per tegel (en tellen putten niet mee!). Zie de spelregels.

Quote:

Hallo dag bram ik vind de desbetreffende regel niet terug in de spelregels
Waar staat dat expliciet vermeld?


Dat een incomplete weg met een muurfiche niet meer dan 1 punt per tegel oplevert staat bij de fiche zelf (onder het spel, muis boven houden). Dat indien je er 2 hebt deze beide tellen voor de langste incomplete weg en je dus 2 punten per tegel krijgt staat in de spelregels bij "Spelregel Aanvullingen".
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
HanziepansOffline
Geregistreerd op: 10-5-2020
Totaal berichten: 10
Geslacht: Onbekend
BerichtGeplaatst: Vr Apr 30, 2021 18:53    Onderwerp: Reageer met quote

Inderdaad nu ik de bonustegel bekeken heb is het me duidelijk.
Tedju had het Anders voor.
Maar niet getreurd kunnen terug een nieuw spelletje spelen.

Merci voor de uitleg
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel 
MovieloverxxlOffline
Vip
Vip
Avatar

Geregistreerd op: 19-6-2004
Totaal berichten: 1758
Woonplaats: Beervelde
Leeftijd: 37
Geslacht: Man
Belgium
BerichtGeplaatst: Za Mei 07, 2022 19:22    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb een muurfiche om een incompleet huis, weg of toren te laten meetellen. Krijg je die punten ook als je samen met iemand op dat huis/weg/toren staat? Het is niet expliciet in de regels dat het wel zo is, maar ook niet dat het niet zo is. Hoe is het op jijbent in de regels geïmplementeerd?

Groetjes,
Tom
_________________
goud RE KV SE EN MY PE RO RU OW LOA KM
zilver TA 4R TT WM
brons CA SL BL WO CO PO SU HO
Kamp
(2011-2013: inactief)
16 goud RE08/09/10/14/15/16/17/18/20/21 RO08/09/15 OW08 STA14 SE16
10 zilver SE10/14/15/19 RE06/19 LOA14 OW14/16/17
17 brons KV05/07 RE05/07 SE06/08/17/18 PE07/14/21 BL08/20 SH09 OW09/18 JU17 EG17 RO18/19
zilver Vice-Europees kampioen Othello/Reversi 2009 2016
goud Belgisch Kampioen Othello/Reversi (12x)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
bramOffline
Superadmin
Superadmin
Avatar

Geregistreerd op: 7-5-2003
Totaal berichten: 9996
Woonplaats: Vianen
Leeftijd: 53
Geslacht: Man
Netherlands
BerichtGeplaatst: Ma Mei 09, 2022 10:00    Onderwerp: Reageer met quote

Movieloverxxl schreef:
Ik heb een muurfiche om een incompleet huis, weg of toren te laten meetellen. Krijg je die punten ook als je samen met iemand op dat huis/weg/toren staat? Het is niet expliciet in de regels dat het wel zo is, maar ook niet dat het niet zo is. Hoe is het op jijbent in de regels geïmplementeerd?

Groetjes,
Tom


Uhm, ik weet het niet.... Ik denk het niet.
_________________
www.jijbent.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage 
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group